• Skovsgård Tranum Skole
  • Hovedgaden 69, 9460 Brovst
  • skovsgaardtranum@jammerbugt.dk

Fastelavn 2016 - Skovsgård afdelingen

Hvert år holder 0., 1., 2., og 3. klasse fastelavnsfest med et brag af en tøndeslagning og flotte udklædte glade børn. smiley

Kim Haaning Pedersen den 25-04-2016
    Kom og vær med til at lave Skovsgårds motionssti - se bilag

Mødested: Bålhytten ved Skovsgaard SFO

Hvornår: Lørdag den 30. april fra kl. 10:00 til kl. 13:00

Hvem: For alle borgere i lokalområdet, der har lyst til at bidrage. Tag bare børnene med. Der er masser af legemuligheder i området.

Hvad: Du og din nabo skal medbringe godt humør, gåpåmod, håndsav, ørnenæb, grensaks, arbejdshandsker, skovl, rive og evt. andre haveredskaber gerne i en trillebør.

Forplejning: Der vil være gratis saft, kakao og kaffe. Der vil ligeledes blive serveret gratis hjemmebagt kage til de fremmødte. Ønsker man andre drikkevarer er man velkommen til selv at medbringe, da vi har et skrabet budget.

Kontaktperson: Niels Kronborg, tlf. 20 77 49 25.

Trille Poulsen den 19-04-2016
    Skolehaverne spirer i Tranumafdelingen
    I 2015 (forår til efterår) har vi på forsøgsbasis haft skolehaveprojekt i en af vores indskolingsklasser med kyndig hjælp og vejledning fra Aage og Inge-Lis Dissing og med økonomisk støtte fra Tranum Landsbyråd.

Eleverne var selv med i alle processer i forbindelse med etablering af bedene – de savede, malede og samlede bedene. I forløbet sående og passede de deres afgrøder for til sidst at høste deres udbytte og forvandle det til et lækkert måltid mad.

Læringen var baseret på oplevelser og de dialoger der naturligt opstod.

Vi har oplevet det som en stor succes og har derfor udvidet projektet – stadig med Aage og Inge-Lis på banen.

I 2016 vil vores 0.1. klasse følge samme processer som tidligere indskolingshold.
    Vi har yderligere koblet 4. klasse på projektet der ligeledes følger samme processer – men har mere fokus på den planlagte læring. Projektet er et tværfagligt forløb der på nuværende tidspunkt er bundet op på natur og teknologi, dansk, matematik samt understøttende undervisning.  Dette for at skabe en forbindelse mellem teori og praksis.

”Børn glemmer lettest hvad de har hørt, mindre hvad de har set, men aldrig hvad de har udført”.

Aage og Inge-Lis er indtil nu lykkedes med at få sponsorater fra Borgerforeningen (3000 kr.) og Praktisk Økologi (10.000 kr.). Derudover har vi fået sponsoreret vandbeholdere, kartofler, frø fra gamle sorter mv.

Vi er så heldige, at Campingpladsen har givet os lov til at låne grunden bag skolen! Det er en fantastisk mulighed at have skolehaverne lige i baghaven.

Vi er taknemmelige for, at Aage og Inge-Lis vil være en del af dette projekt. Dels giver de en støtte og vejledning i forhold til det faglige afsæt, dels forestår de meget af det praktiske i forbindelse med etablering, ydermere sikrer de økonomien og sidst men ikke mindst er de ”ekstra hænder” når vi arbejder med projektet. Tusind tak for indsatsen.

Har I lyst, kan I se vores skolehaver på grunden bag skole.
    De er endnu ikke færdigetableret – men vi er godt i gang.

Venlige forårshilsner
    Personalet på Tranumafdelingen